Проучвания на Пфайзер“ и Модерна“ от последната седмица показват, че има

...
Проучвания на Пфайзер“ и Модерна“ от последната седмица показват, че има
Коментари Харесай

Д-р Аспарух Илиев: Изследвания показват доста по-дълготраен ефект на РНК ваксините |

Проучвания на „ Пфайзер “ и „ Модерна “ от последната седмица показват, че има нарастване на по този начин наречените Б-клетки на имунната памет, което означава, че резултатът от имунизациите ще е много по-дълготраен. "   Това заяви по bTV доктор Аспарух Илиев, ръководител лаборатория в Берн.

Той разяснява настоящата епидемиологична конюнктура у нас:

" Броят на инфектираните с COVID-19 понижава, само че последните три месеца имаме непрекъснато високо равнище на умрелите всеки ден. Ваксинирането продължава да е главният детайл на битката с вируса. "

Специалистът удостовери, че българското държавно управление е поръчало имунизацията на „ Новавакс “ и тя ще се ползва у нас.

„ При тези ваксини, които имаме, човек може да се разболее от разновидността „ Омикрон “, но тежкото протичане на заболяването при хора с естествен имунитет, които са ваксинирани, е изключено “, означи лекарят.

" С бустерната доза има над 80% отбрана от тежко протичане на инфекцията. Можем да сме изцяло спокойни 4-5 месеца след слагането ѝ. Имаме данни, че към този момент даже и по-дълъг интервал след това отбраната от тежко протичане е доста висока. При две дози резултатът е ограничен до 2-3 месеца, т.е. вървим към обстановка на една тридозова ваксина “, обясни доктор Аспарух Илиев.

Според него идеалният вид би бил да имаме дълготрайна отбрана от тежко протичане или да имаме ваксина, която безусловно приключва разпространението на болестта.

Факт е, че „ Омикрон “ протича по-леко, само че въпреки това интензивните отделения са пълни, уточни още лекарят
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР